Dag 7 - Min bästa vän.

Okej, detta var svårt. Jag har väldigt många vänner, både bra vänner, bättre vänner och alldeles fantastiska vänner. Har dock fem stycken jag bara inte kan välja mellan så jag får helt enkelt ta med allihop.

Ida - Bästa vän sedan barnsben. Hon är den sista människan i världen som skulle döma mig, och därför kan jag verkligen berätta allt för henne. Vi har varit med om så otroligt mycket tillsammans och jag kan inte tänka mig ett liv utan min Idis.

Fredrik - Världens bästa kusin/storebror. Enda människan i världen som förstår min humor, därför är det honom jag får prata med när jag vill ge utlopp för någonting roligt eller sjukt som har hänt. Och kanske blir jag best-man istället för brudtärna? ;) Hehe.

Nappe - Vi fann varandra i sjunde klass och har sedan dess varit soulmates. I med och motgång - tillsammans. Efer snart nio års flabbande och gnällande om vartannat är jag gladare än någonsin att jag har en sådan klippa till vän. Eller som hennes farsa sa: "Jaa, det är ju tur att de har varandra de där två"

Pinnen - "Man ser ju aldrig den ene utan den andre" som Bente sa. Har hur många minnen som helst med denna kwinna, både från fotbollen, skolan och så himla mycket annat. Skulle kunna skriva en hel bok (eller kanske ett melodikryss?) om allt vi har varit med om tillsammans med Idis och Nappe. "Liñho och Piñho, IFK:s framtid!"

Emma - Kom in i mitt liv första året på gymnasiet. Sedan dess har vi hängt ihop och hittat på massa störda grejer. Inte minst på Hanöhus och vårt älskade Sweden Rock. Och så har vi dessutom ett eget budord, det ni! Fester, fyllor, student och tusen andra saker har vi gjort tillsammans och jag kan knappt vänta tills vi ska göra om allting igen.


Sen finns det tusen andra jag skulle vilja nämna. Tisse, Sandra, Lina, Hanna, Johanna, alla mina IFK:are och många många fler. Ni vet att ni betyder mycket ni också.

Urin.

Jamen vad roligt att jag håller vintertraditionen vid liv! Urinvägsinfektionen är nu ett faktum. Har varit på sjukan, pissat i en burk, blivid klämd och tryckt på mage och njurar samt fått pencillin. Hurra. Ännu en anledning till varför man gärna skulle ha fötts som man, de lider sällan av detta. (Som vanligt är det vi kvinnor som får dra det tunga lasset här i världen)

Nu ska jag packa och tjura. Känner mig som farmor, hon är också vansinnigt arg när hon är sjuk. Vilket jag förstår, detta är vederstygligt! Lite mat i magen så känns det kanske bättre.

Ajöken fröken.

Dag 6 - Min dag.

Först och främst; sorry för bloggtorkan. Ska bli bättre såhär i ledighetens tider, I swear.

Jaha okej, då ska jag berätta om min dag. Jag vaknade (nåja, blev våldsamt väckt av Myran som blev förbannad för att jag inte hörde alarmet och stängde av det..) vid sju och låg och degade till halv åtta. Uppstigning, påklädning, uppstyrning av anlete och sen frulle på det.

Gav mig iväg till skolan och hade sista förläsningen för i år. Bistånd och utvecklingssamarbete. Satt och jagade upp mig och mitt inneboende hat till frihandel och alla världens liberaler höll på att spränga mig. Som tur var smsade Pinnen i rättan tid och spikade en fika eftersom hon var i Malmö och gjorde den avslutande touchen på sin tatuering. Hade en mycket trevlig eftermiddag med Pinni. Bland annat kom vi på ett nytt ordspråk: VÅGA VÄGRA SKRIDSKOR! Vi hatar att åka skriller och tycker det borde avskaffas helt, inte minst från skolundervisningen (förutom att göra köttbullen och skrika: "wiiiiiiiiiiiiii" för det är roligt)

Sen kom jag hem och tog en lässtund inklusive powernap med Rille som är hemma och är sjuk. Han har dessutom gett mig en för tidig julklapp: halsfluss. Tack älskling! Och som om inte det vore nog har jag typ urinvägsinfektion. Inget världsproblem men om jag ska "pissa taggtråd" på julafton blir jag fan vansinnig.

En tur ner till Apoteket var på sin plats och nu blir det kvällsmat och julklappsinslagning till ljuva toner av Eddie Meduza blandat med julmusik. Inget höjer väl humöret som en skön stund med Julesång? Haha.

Det var min dag än så länge.


Eddie Meduza firar jul. Känsliga läsare varnas.

Emma <3




"A friend is a second self"

~ Aristoteles.

Skööönt!

Idis ringde precis, och jag vill poängtera hur skönt det är med någon som alltid förstår vad jag menar. Som stör sig på samma personer som vi kan prata illa om och som fattar att det absolut inte är slappt att plugga på högskolan.. tack Idis, du gjorde min dag!

Något annat som gjorde denna dagen bra är att jag kom till insikt med en sak. En mycket bra tanke, nämligen att om allting skulle skita sig med min utbildning och allt annat med går åt helvete och jag blir en värdelös idiot så är min framtida försörjning ändå inte i fara. För att vara efterbliven och helt jävla dum i huvudet verkar vara de enda kraven man behöver uppfylla för att bli busschaufför i Malmö eller att jobba på Handelsbanken vid Triangeln. Se där ja, alternativa framtida karriärer om jag skulle få en knäpp och bli mongo i hjärnan. Brilliant.



Aj lööv juu!

Dag 5 - Vad är kärlek?

Meeen.. vilken värdelös fråga. Känns ju som att det är ganska individuellt så jag kan ju bara svara för mig. Jaja, gör väl ett försök då.

Kärlek för mig är allt som är tryggt och bekant, personer och situationer där jag kan vara 100% avslappnad och glad. Där jag är bland folk som tycker om mig och vill mig väl. Alltså, kärlek är för mig min familj, Rille, mina bästa vänner, mina katter, IFK men också även till mig själv.

Kärlek till minnen, min barndom, mina drömmar, min utbildning och min framtid. Kärlek till fotboll, djur, naturen, människor som offrar sig för andra, människor eller situationer som får mig att skratta, mat som är god och att få göra det man vill. Kärlek till fred, rättvisa, jämlikhet och godhet. Kärlek till skratt, gråt, glädje, ilska.. man behöver lite av varje. Människor som har lämnat oss och människor som ännu inte finns mer än i min fantasi. Positiva känslor tyder på att man mår bra, och negativa känslor visar att man reagerar starkt för att man bryr sig mycket och för att något är vitkigt för en.

Kort sagt, kärlek till allt som gör livet värt att leva.

Hår..

Om allting går som planerat kommer jag och Rille göra varsin hårmässig make-over imorn. Färgningar, klippningar.. you name it. Risk att Rille bangar visserligen.. då får jag genomgå Förvandlingen helt själv, precis som Kafka. Enda skillnaden är att jag inte tänker förvandlas till en skalbagge. Förhoppningsvis.

Jag har alltid tyckt att jag är så förbannat slätstruken och tråkig när det gäller mitt hår, men efter en liten koll i arkivet har jag nästan ändrat mig. Här är några urval iaf, mycket nöje! :)



Det var det. Hår i olika färger och former.

Dag 4 - Detta åt jag idag.

Frulle:
En tallrik naturell youhurt med kanel
En kiwi
Två stora glas vatten
Två omega3-tabletter

Mellis:
Ett äppel
En kopp te
En flaska vatten

Middag:
Två bitar lax
En potatis
Morot
Broccoli
2 stora glas vatten


Ja, längre än såhär har jag inte kommit idag, men till kvällsmat skulle jag gissa att det blir lite kokt ägg, blandad frukt, yoghurt och kanske nåt knäckebröd eller så.

(Och jag är tacksam att jag inte hann skriva denna listan igår då jag lussefikade tre gånger plus drack massa vinglögg med moster Helene. Det hade sett illa ut. Hehe!)

Rövpoet.

Jag kan nog ärligt talat säga att jag hatar vår äckliga träningstid 20-22 en söndagkväll. Tycker det är helt makalöst beundransvärt att våra tränare ens ställer upp på det. De är trots allt gamla gubbar liksom :)

Börjar bli smått nervös för United - Arsenal imorn med.. Chelski tappade poäng idag igen så om allt går vägen imorn kan tabellen i PL bli riktigt trevlig läsning.

Nu ska jag tokdäcka. Adios.

fin helg.

Har haft en bra helg, trots att Rille är lååångt härifrån. Igår kom Lotten the Rotten hit och vi åkte ut till Limhamn för att passa småkussarna och idag har vi shoppat lite. Monki i mitt hjärta säger jag bara! Sen åkte Lottis hem och min fina Johanna kom hit för att passa mig. Vi har enligt vår vanliga tradition hämtat käk från Indian Curry Hut och jag vill bara säga att deras Aloo Gobi is to die for. GOTT. Sedan satt vi och skrattade åt ytligheten i SATC och nu är klockan två, JoJo har åkt hem till Lonn (Lund) och jag ska nana. Myran och Humlan antastar mig för fullt och menar att nu är det fan sängdags. Kan bara hålla med.



Trött, osminkad, schleten och allmänt ruffsetuffsig. Och så rödvinskäft på det. TJENA!

Dag 3 - mina föräldrar.

Mina päron.. jaa, vart ska man börja..? Vi tar väl att lite slumpartat börja med mor.

Carina "Lloydan" Larsson.
Min mamma är den bästa mamman man kan tänka sig. Det är sant, det är inte bara som jag säger för att det är min mamma utan för att det är helt sant. Min mamma är ingen perfekt person, och det är det som gör henne till en sån superbra morsa; hon blänger surt och suckar när jag använder ovårdat språk, hon gestikulerar som en galning så fort hon ska förklara något, jag fick alltid gå hem först av mina kompisar på helgerna när vi var yngre, jag får ibland upprepa saker typ hundra gånger för att hon "glömmer allt" och hon har dessutom ett sjätte sinne som direkt talar om för henne när jag eller Lottis har ställt till med något ofog. Detta är saker som jag kan bli vansinnig på ibland, men ärligt talat, det skulle kännas bedrövligt om hon inte hade dessa små egenheterna, för det är precis så en mamma ska vara. En mamma ska tillrättavisa, vara pinsam inför kompisar, bli ledsen men härda ut när den tjuriga tonåringen är elak och trösta när det är kris eller finnas där när man måste visa sig svag eller be om hjälp. Och precis så har min mamma alltid varit, och jag kan inte tacka henne nog för det. Jag kan även tacka morsan för min brillianta musikuppfostran. Queen, Kiss, Led Zeppelin etc etc etc spelades 24-7 hemma hos oss när jag växte upp. Sen lagar hon ju världens godaste mat också, men det är liksom bara ett plus i kanten :)

Lars-Göran "Gugge" Larsson.

Farsan. Det sägs lite då och då att jag är farsan upp i dagen. Vi har båda extremt kort stubin, samma gångstil, älskar fotboll och IFK, agerar städ-Hitler i våra respektive hushåll och uppskattar mer än de flesta att ta en kvällsmacka och ett glad juice till sporten. När mamma och Lotta åkte till stan för att lördagsfika när jag var liten så tittade jag och pappa på Tipsextra och lördagsmatchen. Vi tippade nere på Servus, tittade på handboll i Väggahallen, fotboll på Vägga Södra eller åkte hem till farmor och farfar på höga berget.
Sitter man i skiten kan man alltid ringa farsan. Behöver man skjuts någonstans kommer han som en oljad blixt, vill man ha moraliskt stöd i telefonen innan en tenta så är det bara att ringa farsan och få lite uppmuntran och behöver man pengar lite snabbt så kan man alltid gå till pappa (för han tjänar massa pengar och är moderat, haha) :D Jag har helt klart en kalasbra farsgubbe, och trots att han blir vansinnig på mig ibland (när jag knäcker mina fingrar, gungar på stolen eller inte sitter still med fötterna när vi tittar på tv till exempel) så tycker jag om honom såå himla mycket.



Jag älskar er.

Dag 2 - min första kärlek

Detta blir lätt. Min första kärlek heter Richard Olofsson. Såg Rille första gången på Vägga för sju år sedan, ett ögonblick jag aldrig kommer glömma. Suktade efter honom hela våren, sommaren och hösten, till ungefär ingen nytta alls då han var måttligt intresserad av min existens. Det tog hela två år innan jag faktiskt fick honom på kroken (fick ju roa mig med annat under tiden) men då lyckades jag alldeles utmärkt och sedan dess har vi hängt ihop, fem år snart.




Trots att denna människa är expert på att göra mig vansinnig så finns det ingen i världen som är bättre.

Dag 1 - Om mig.

Ja, var börjar man? Skitsvårt faktiskt, men vi tar väl alltihopa från början då.. Lisa Larsson, född den 8 april på BB i Karlskrona. Döpt i Carl Gustafs kyrka i Karlshamn den 1 juli 1989, Bente och Catharina fick den stora äran att bli mina faddrar och älsklingsfarmor fick bli min gudmor. Det är alltså dem jag kommer leva på om mina föräldrar dör och allt annat skiter sig. Jag gjorde även ett kort gästspel på Kyrkans Barntimme som min mamma så kristligt och politiskt korrekt placerade mig i. Min religiösa karriär blev dock inte långvarig, för efter att jag hade bitit Johan Sjöberg i kinden samt ätit upp frökens älskade marsipan-Jesus bestämde jag och mamma i gott samförstånd att jag inte skulle gå dit mer.

Jag gick på dagis på Möllebackens förskola, 6-årsverksamhet på Svanens förskola och började sedan grundskolan på Bode. Har sedan barnsben hållit på med massa olika aktiviteter (fotboll, handboll, pingis, ridsport, friidrott, gympa) och det blev fotboll och ridsport som jag fastnade mest för. När jag kom i den jobbiga åldern då det ska satsas som fan på allt så valde jag bort ridningen. Jag var då 16 år, och det svider fortfarande i hjärtat kan jag säga.


Förövrigt uppvuxen i Rosenkällan i Karlshamn. Flyttade in till stan när jag var 18 och för ungefär ett år sen flyttade jag till Malmö för att studera. Läser Human Rights-programmet på Malmö Högskola och trivs som fasen. Läser allt ifrån internationell politik och juridik, till filosofi, religion och ekonomi. Framtiden är oviss, och det är lika bra.

Ska inte bli alltför långrandig, det pallar varken ni eller jag. Men undrar ni något så fråga! (Jag är ju full av svar, som Kajan skulle ha sagt..)



Och ungefär såhär ser jag ut..

One month

Eftersom min blogg har förvandlats till något ungefär lika tråkigt som italiensk fotboll eller typ landstingspolitik tänkte jag köra denna månadslistan (som jag förövrigt snott av Emme, som har den bästa bloggen i världen) för att göra det hela lite mer roligt för er stackare som faktiskt hänger här varje dag.

En månad
Dag 01- Om mig
Dag 02- Min första kärlek
Dag 03- Mina föräldrar
Dag 04- Detta åt jag idag
Dag 05- Vad är kärlek?
Dag 06- Min dag
Dag 07- Min Bästa vän
Dag 08- Ett ögonblick
Dag 09- Min Tro
Dag 10- En önskan
Dag 11- Mina syskon
Dag 12- I min handväska
Dag 13- Den här veckan
Dag 14- Jag beundrar
Dag 15- Mina drömmar
Dag 16- Min fösta kyss
Dag 17- Mitt favoritminne
Dag 18- Min favorit födelsedag
Dag 19- Det här ångrar jag
Dag 20- Den här månaden
Dag 21- Ett annat ögonblick
Dag 22- Det här upprör mig
Dag 23- Det här får mig att bå bättre
Dag 24- Det här får mig att gråta
Dag 25- En första
Dag 26- Mina rädslor
Dag 27- Min favoritplats
Dag 28- Det här saknar jag
Dag 29- Mina ambitioner
Dag 30- Ett sista ögonblick

Startar idag, så bered er på att bli uthängda gott folk (i både skrift och på bild) :)

Minne för livet.

I fredags hade jag den finaste av kvällar. Vi hade överraskningsfest för Hans, en av mina morbröder. Moster Helene hade bjudit in hela tjocka släkten Lloyd till Malmö och folk kom hit från alla möjliga städer, länder och världsdelar. Vissa hade inte träffats på 20, 30 eller 40 år, medan vissa andra aldrig hade träffats alls. Det lipades och bölades till höger och vänster, dock ska det sägas att det var tårar av kärlek och glädje.

Hur sjukt är det inte att man kan älska folk så fruktansvärt mycket, när man bara har träffat många av dem en enda gång? Det räckte att bara titta på vissa av dem för att man skulle bli varm i hjärtat. Att se någon med likadana ögon, tänder eller hållning som jag själv har, eller att höra någon skratta exakt likadant som jag och veta att den människan tillhör min familj, det är stort.



För att du är bäst och jag älskar dig.

Beslut.

Nu har jag bestämt mig. Jag älskar att spela fotboll. Vi vann serien i år och jag är jätteglad för det, spelar i ett grymt lag med härliga tjejer och kul tränare. Men gnistan finns inte där. Hemma i IFK räckte det att någon sa match så började jag typ brinna. Det är annorlunda nu. Utan IFK känns det bara löjligt att låtsas att man bryr sig. Därför har jag nu bestämt mig.

Jag ska inte lägga av, men jag kommer troligen inte spela i a-laget nästa säsong. Fotbollen har alltid varit prio 1 för mig, och enda anledningen att jag inte satsade på min talang var kärleken till IFK. Så nu är min tanke att jag ska fortsätta spela i Hyllie, och om jag får jag lira med a-laget trots att jag inte kommer ge 100% så är det helt okej, men jag kommer absolut inte göra det lilla extra för att vara bäst. För det är helt oviktigt för mig nu mera. Just nu vill jag bara lira lite boll och ha kul.

Så ser läget ut och det känns skönt att ha bestämt sig. Har absolut ingen press på mig nu och det är så jäkla gött. Så nu ser jag fram emot att gå till träningen igen, wiihoo :)

Joan jett

Oh my God! Min underbara älskade Joan Jett kommer till Sweden Rock. FY FAN säger jag vilken lycka. Jahapp, jag ska JJ live och sedan kan jag dö lycklig. Joan, jag älskar dig.

And I don't giva a damn about my bad reputation!